Totaal concept

HYBRIDE WERKEN

Hybride werken is een werkstijl waarbij werknemers kunnen kiezen uit verschillende settings, afhankelijk van de aard van hun werkzaamheden, gecombineerd met een werkplekervaring die hen in staat stelt die ruimtes de hele dag door te gebruiken.
Het idee is dat werknemers productiever zullen zijn als ze de juiste ruimtes hebben voor de taken die ze moeten volbrengen.

Jabra Evolve2 30 UC Black Home Female 2 Small 1000x667 1

WAT IS HYBRIDE WERKEN?

De taak bepaalt het ‘waar’, niet andersom. In hybride werkculturen is voor de werklocatiekeuze niet het beschikbare gebouw leidend, maar het type werk, het doel van de activiteit, de gewenste mate van interactie, de efficiëntie van communicatie en de persoonlijke voorkeuren van medewerkers en klanten. Enkele dagen per week op kantoor, de rest van de werktijd ‘ergens anders’.

Thuiswerkers hebben wel behoefte aan ontmoetingen in de wandelgangen, het kletspraatje bij de koffie of de efficiëntere brainstorm fysiek bij elkaar.

Algemeen 03

WAT IS BELANGRIJK BIJ HYBRIDE WERKEN?

Nu thuiswerken het afgelopen jaar noodzaak is geworden, hebben bedrijven laten zien dat het mogelijk is om de productiviteit en communicatie op peil te houden. In het begin was het vooral ad hoc georganiseerd. Nu er een structurele trend voor hybride werken zichtbaar wordt, is het tijd om na te denken over een structurele inrichting van de organisatie om dit te realiseren.

3 pijlers voor een goed ingericht ‘Hybrid Working’ beleid:
1]  Nadenken over samenwerken en individueel gecontreerd werken
2]  Heroverwegen van processen en werklocaties
3]  Plaatsonafhankelijke IT-infrastructuur en flexibele werkplekinrichting

VOORDELEN VAN HYBRIDE WERKEN

Hybride werken biedt kansen voor zowel werkgevers als werknemers. Thuiswerken werd een gedwongen realiteit door COVID-19. Het afgelopen jaar zijn er meerdere onderzoeken gedaan om erachter te komen hoe dit werd ervaren. Uit de onderzoeken is gebleken dat dit als zeer positief wordt ervaren, maar een balans hierin wel wenselijk is. Deels op kantoor en deels thuis werken. Hybride werken biedt voor velen dus een uitkomst!

Meer werkgeluk
Medewerkers waarderen het dat zij het werk naar eigen inzicht kunnen combineren met hun privésituatie en persoonlijke behoeften. Met tijd wordt dan ook effectiever omgegaan. Denk bijvoorbeeld aan het aantal vergaderingen die vervangen worden door online meetings en daardoor de reistijd vervalt. Uit onderzoeken is gebleken dat de concentratie en productiviteit stijgt bij thuiswerken. Daarnaast voelt men bij hybride werken meer verantwoordelijkheid en zitten zij beter in hun vel.

Hogere productiviteit
Bij hybride werken zijn medewerkers productiever en geconcentreerder dan bijvoorbeeld in een kantoortuin. Er is geen overlast van gesprekken en lawaai van pratende collega’s.

Duurzaamheid
’s Ochtens en ’s avonds staan medewerkers niet meer in de file. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het energieniveau van de medewerker zelf, die de werkdag minder vermoeid afsluit.

HYBRIDE WERKPLEK INRICHTEN

» Zit-sta bureau en bureaustoel
» Draadloze headset
» Webcam
» Beeldscherm (indien mogelijk 2)
» Monitorarm voor beeldscherm of laptop
» Computermuis en compact toetsenbord
» Documenthouder

WHITEPAPERS

Whitepaper Afb 1v2 200x200

Implementatie
Hybrid Working beleid

Lees meer
Whitepaper Afb 2v2 200x200

Kantoor
van de toekomst

Lees meer
Whitepaper Afb 3v2 200x200

Een gedegen
thuiswerkbeleid

Lees meer